VÄLKOMMEN TILL NOBELBERGET MARKNAD

– EN PLATS FÖR NÖJE, MAT, KULTUR OCH FYND

NÄSTA MARKNAD 7 OKTOBER 16:00-23:00

Nobelberget Marknad är en virvelvind av vintage och loppisar, food trucks och designprylar. Livemusik och djs, cyklar och sticklingar. Pingpong och prylar, microbryggerier och konst. Den breder ut sig över 10 000 kvadratmeter och fyller lagerlokaler och gymnastiksalar med progressiv kultur.

Vill du vara med?

Vill du vara en del av marknaden? Vi välkomnar allt från privatpersoner till etablerade aktörer och nya organisationer. Kontakta oss på marknad@nobelberget.se och boka en plats direkt!

Jag vill ställa ut!

First Floor Power bildades för exakt 20 år sedan med Jenny Wilson och Karl-Jonas Winqvist i spetsen. De dominerade Malmö och Sveriges musikscen i år framöver, innan de sedan gick skilda vägar till mångas besvikelse. För att hylla sin gamla kärlek samlas Jenny, Karl-Jonas, Sara Wilson och Per Lager nu för en unik spelning på Nobelbergets Marknad där de plockar fram sina favoritlåtar från samtliga skivorna. “Vi ska göra vårt bästa för att låta som vi lät runt 1997 – som de skitungar vi fortfarande är idag.”

Lagret, Nobelberget Marknad 26 augusti.

Avantgardet är vännerna Rasmus och Patrik med rötter väster om Kalmarsund och siktet inställt på den stora pop- och rockhimmelen. Med två hyllade plattor i kappsäcken, producerade av Björn Olsson (Mando Diao, Håkan Hellström) respektive Jocke Åhlund (Teddybears, Les Big Byrd), och oslagbara liveframträdanden landet runt har de tagit publiken med storm. Musiken låter som frostig öl i bastun och palle kuling i parken – på Nobelbergets Marknad finner de sin perfekta inramning till marknadsbesökarnas gungande fatöl.

NOBELBERGET MARKNAD

NOBELBERGET MARKNAD ❤️ HÅLLBARHET

Återbruk och hållbarhet är en röd tråd som löper genom Nobelberget! Det arbetet fortsätter genom marknaden tillsammans med Beyond Retro, Easy Recycling, m.fl.

♺ SLUTA SLÄNG, KÖP GAMMALT!

DELTAGARE

Boka en försäljningsplats på marknaden! Nobelbergets marknad är för alla obotliga prylälskare, fyndexperter och skattjaktsmästare. Marknaden håller din hand genom plånbokens tunnare tider och stödjer löftet att hålla nere på utgifterna till semestern. Designkläder, skivor, grönsaker, samlingsobjekt eller gamla mammelucker, it’s all there!

BOKA PLATS

Låt oss byta sticklingar med varann! Nobelbergets Sticklingklubb kostar ingenting och skänker bort växtgödning av hemligt recept.

Designmarknad Sthlm, marknaden för dig som gillar unika produkter direkt från formgivarna.

Med slogan ”Make Burgers Great Again” ser Voodoo Burgers till att din aptit blir mättat med deras fantastiska högrevsburgare.

Auel är namnet på den första kaffekoppen i en tradition där man dagligen njuter av flera koppar kaffe. Vi välkomnar er att ta del av en kultur, vars kärlek till kaffet är enorm.

Auel Coffee kommer även att serverar sina smakliga Afro Tacos

M Creperie – Crepes with love.

BABAS Burgers and Bites är matfantasterna Kalle och Laurents food truck, aka gulddrakenominerade hamburgare.

Det kallas Merguez erbjuder precis som namnet talar. Har du inte hört talas om det, eller smakat merguez innan får du ta chansen nu på lördag.

Joe Davolaz är de fashionabla männen som jazzade loss i Japanska Trädgården på marknadens premiär. Inspirerade av 60- och 70-talens easy listening och space age-musik låter deras musik som en del Les Baxter, en dos Juan Esquivel och doftar såväl surf som äldre svenska jazzörhängen. Det svängde så gött att vi blev tvungna att ta hit dem en gång till.

Vill du veta vad du ska förvänta dig av kommande hösten? Kommer sommarflörten bli något ”på riktigt”? Kanske finns det chans för ditt drömjobb? Besök marknadens egna spådam som finns till för att ge de svar till frågor du själv kanske inte har tänkt på.

Den engelska framgångssagan Beyond Retro bygger en färgsprakande vintage heaven a.k.a. en alldeles egen outlet på Nobelbergets Marknad!

EasyRecycling cykelloppis – Hantering och försäljning av övergivna cyklar. För ingen cykel förtjänar att stå på lager, oanvänd och dammig!

Steam Truck har gjort oss den stora tjänsten att ta det japanska/koreanska köket till Stockholms gator. Med deras långa erfarenhet inom restaurangbranschen kan man minst sagt påstå att de vet sin sak. Njut av genuin autentisk mat, tillagad på de bästa råvarorna och stor skicklighet.

Jeffrey’s foodtruck ”carrito latino” erbjuder bästa upplevelsen i latinamerikanska street food med en touch av NY style.

Låt inte barnen uttråkas av vintagelampor eller second-handkläder. En alldeles egen utställning av leksaker som söker nya bästisar!

Även denna månad hittar du flera utställare av vintageprylar som letar ett nya hem.

Ants Neo är en av skejtanarkisterna bakom Subsurfers. Till marknaden den 26 augusti tar han med sig brädor, hjälmar och skydd för alla som vill prova på för att fortsätta sprida kärleken för brädan.

Makaroni Gosedjur Remix – En workshop för barn och vuxna att göra tillsammans. Med kirurgiska ingrepp, nål och tråd skapar vi nya fantastiska hybrider av övergivna gosedjur. ”Extreme makeover” av bortglömda gosedjur helt enkelt. För att skapa nya spännande varelser som man får ta med sig hem.

Nya Carnegiebryggeriet har snickrat ihop en egen liten utebar lördagen till ära.

Där mat från Mellanöstern möter en blandning av burgare.

Den Rosa Husvagnen rullar in på Nobelbergets Marknad med färg och stil för att servera den ultimata matupplevelsen – quesadillas med en färgbomb.

4 vänner som delar ett intresse för fermenterad dryck tillsammans med en stor del av Sverige. Kungsbryggeriet återvänder till marknaden med nya öler för de som är sugna på att dricka något gott till maten.

 

Den här listan fylls så fort vi bokar nåt nytt…