VÄLKOMMEN TILL STOCKHOLMS NYA MARKNAD

– EN PLATS FÖR NÖJE, MAT, KULTUR OCH FYND

NOBELBERGET / LÖR 10 JUN / 12-22

Efter succépremiären av Nobelbergets Marknad är det äntligen dags för uppföljningen den 10 juni! Marknaden förvandlas till lördagsmarknad, den växter och fyller din lördag med extra allt. På en 10 000 kvadratmeter stor lekplats samlas mat och dryck från halva världen, musik från två scener och marknadsutställare (fyndchanser!) av alla dess slag.

Vill du vara med?

Vill du vara en del av Stockholms roligaste och mest hållbara marknad? Vi välkomnar både företag, organisationer och privatpersoner. Kontakta oss på marknad@nobelberget.se eller boka en plats direkt!

Jag vill ställa ut!

Jojje Wadenius – flerfaldig grammisvinnare och en av Sveriges främsta jazzmusiker, framför sina tidlösa barnvisor på Nobelbergets stora scen den 10 juni!

Beyond Retro – regerande världsmästare på vintage och second hand från modets alla decennier har garageutförsäljning på marknaden! Deras kläder inhandlas från amerikanska välgörenhetsorganisationer och Beyonds team handplockar kläderna utifrån vårens trender.
Beyond Retros Outlet hittas i Garaget på Nobelberget 12:00-22:00 den 10 juni.

NOBELBERGET MARKNAD

NOBELBERGET MARKNAD ❤️ HÅLLBARHET

Återbruk och hållbarhet är en röd tråd som löper genom Nobelberget! Det arbetet fortsätter genom marknaden tillsammans med Sopköket, Beyond Retro, Easy Recycling, Wasteless m.fl.

♺ SLUTA SLÄNG, KÖP GAMMALT!

DELTAGARE

Boka en försäljningsplats på marknaden! Nobelbergets marknad är för alla obotliga prylälskare, fyndexperter och skattjaktsmästare. Marknaden håller din hand genom plånbokens tunnare tider och stödjer löftet att hålla nere på utgifterna till semestern. Designkläder, skivor, grönsaker, samlingsobjekt eller gamla mammelucker, it’s all there!

BOKA PLATS

Låt oss byta sticklingar med varann! Nobelbergets Sticklingklubb kostar ingenting och skänker bort växtgödning av hemligt recept.

Stålhästen tillverkar klassiska cyklar men med en modern design. Dessutom till ett vettigt pris.

Från Mindfulness i rörelse till Mindfulness i stillhet – Fri Mindfulness Workshop med Sina! Under denna workshop guidas deltagarna genom mindfulnessövningar och medvetenhet i handlingar, andning och slutligen medvetenhet självt.

Nu intar Speakers’ Corner ett hörn på Nobelbergets Marknad och vi har bjudit in ett urval talare. Kom och ta del av deras åsikter och synpunkter den 10:e juni. Talare meddelas inom kort.

BABAS Burgers and Bites är matfantasterna Kalle och Laurents food truck, aka gulddrakenominerade hamburgare.

M Creperie – Crepes with love.

Det här är inte bara en falafel, det här är falafeln som gör världen lite finare och bättre. Dr. Falafel säljer stans godaste och färskaste falafel med budskapet: “Mera falafel, Mindre rasism!”

Jeffrey’s foodtruck ”carrito latino” erbjuder bästa upplevelsen i latinamerikanska street food med en touch av NY style.

Darya och månskensorkestern – Finsk musik på Sverigefinskt vis. Tango, vals och rautalanka med en fot i det förgångna och blicken in i framtiden. Släpper nytt album med endast egenkomponerat material våren 2017.

Jojje Wadenius – Flerfaldig grammisvinnare och en av Sveriges främsta jazzmusiker, framför sina tidlösa barnvisor på Nobelbergets stora scen!

Designmarknad Sthlm, marknaden för dig som gillar unika produkter direkt från formgivarna.

Den engelska framgångssagan Beyond Retro bygger en färgsprakande vintage heaven a.k.a. en alldeles egen outlet på premiären av Nobelbergets Marknad!

Shegotuhigh Tattoo – Återigen slår Stina Reuter upp container-dörrarna och öppnar en temporär tatueringsstudio på Nobelberget Marknad. Har du en gadd som väntar på att få bli verklighet? Eller kanske impulsar du en på dan?

Nya Carnegiebryggeriet har snickrat ihop en egen liten utebar söndagen till ära.

Nu finns det äntligen en GREKISK FOODTRUCK! Vi serverar grekisk streetfood som souvlaki med pita, kalamaki (grillspett), grekisk sallad m.m.

Steam Truck har gjort oss den stora tjänsten att ta det japanska/koreanska köket till Stockholms gator. Med deras långa erfarenhet inom restaurangbranschen kan man minst sagt påstå att de vet sin sak. Njut av genuin autentisk mat, tillagad på de bästa råvarorna och stor skicklighet.

Mount Liberation Unlimited är de närproducerade världsstjärnorna som tänjer på gränserna i den smarta elektroniska musikens alla sfärer.

Les Big Byrd består av Jocke Åhlund, Frans Johansson, Nino Keller och Martin ”Konie” Ehrencrona och bildades för några år sedan i Stockholm. Efter några år av självvald obskyritet har Stockholmskvartetten på allvar nu tagit sin plats på den svenska rockhimlen.

Sopköket lagar god fräsch mat från grunden, med råvaror nära utgångsdatum eller skador, som annars skulle ha slängts. Var med oss att minska matsvinnet!

CAFEZ ”Gatstenspoesi” – Ur skuggorna av det förgångna rullar en märklig, mystisk och vetgirig häst-å-vagn in i det offentliga rummet. Dess passagerare samlar på människornas sagor och berättelser för att försöka förstå den tid vi lever i.

EasyRecycling cykelloppis – Hantering och försäljning av övergivna cyklar.

Makaroni Gosedjur Remix – En workshop för barn och vuxna att göra tillsammans, kl 12-15. Med kirurgiska ingrepp, nål och tråd skapar vi nya fantastiska hybrider av övergivna gosedjur. ”Extreme makeover” av bortglömda gosedjur helt enkelt. För att skapa nya spännande varelser som man får ta med sig hem.

The Good Gringo is on a mission to bring the best of the San Francisco Burrito experience to Stockholm.

Soulistic Food Truck har rullat på Stockholms gator sedan sedan 2014. Soul food är ett kök som är en blandning av många olika traditioner, dels från Amerikanska Södern och dels från Västafrika.

Den här listan fylls så fort vi bokar nåt nytt…