VÄLKOMMEN TILL NOBELBERGET MARKNAD

– EN PLATS FÖR NÖJE, MAT, KULTUR OCH FYND

NÄSTA MARKNAD 7 OKTOBER 16:00-23:00

Nobelberget Marknad är en virvelvind av vintage och loppisar, food trucks och designprylar. Livemusik och djs, cyklar och sticklingar. Pingpong och prylar, microbryggerier och konst. Den breder ut sig över 10 000 kvadratmeter och fyller lagerlokaler och gymnastiksalar med progressiv kultur.

Den Flygande Bokrullen – även kända som Klezmerski dynamit – signalerar energi, glädje, sväng och röj med mycket hjärta och humor. När de drog i gång för 23 år sedan var de ett av Sveriges allra första klezmerband. Sedan dess har de vänt upp och ned på galej i bland annat Wien, Berlin, Warszawa, Lublin, Köpenhamn och Lodz. På lördag är det marknadens tur!
21:00 i Hallen

Süperstar Orkestar langar svängig brassbandsmusik inspirerad från Serbien och Makedonien – aka eldoradot för energisk, virtuos och glödhet balkanmusik. De har jazzat med storheter som Madonna, Benny Andersson, Ferus Mustafov, Picicato Orkestar, Agushevi Orkestar, Hoffmaestro & Chraa och ägt scener på bl.a. Falu Folkmusik Festival, SR:s P2, Hultsfredsfestivalen och Storsjöyran. Deras särpräglade sound, spelglädje och outtröttliga energi är den samma oavsett om spelplatsen är ett konserthus eller ett gathörn.
18:00 i Hallen

NOBELBERGET MARKNAD

NOBELBERGET MARKNAD ❤️ HÅLLBARHET

Återbruk och hållbarhet är en röd tråd som löper genom Nobelberget! Det arbetet fortsätter genom marknaden tillsammans med Beyond Retro, Easy Recycling, m.fl.

♺ SLUTA SLÄNG, KÖP GAMMALT!

DELTAGARE

Boka en försäljningsplats på marknaden! Nobelbergets marknad är för alla obotliga prylälskare, fyndexperter och skattjaktsmästare. Marknaden håller din hand genom plånbokens tunnare tider och stödjer löftet att hålla nere på utgifterna till semestern. Designkläder, skivor, grönsaker, samlingsobjekt eller gamla mammelucker, it’s all there!

BOKA PLATS

Namaste är Tora Bolin, Amelie Dahlbäck och Sofia Neves. De är klubblegender, bästa vänner och superhjärnorna bakom sommarklubben Celezte. När det här gänget bossar i båset är det ingen jävel som minns vad höstdepressionen tagit vägen, hitta dem i Lagret på marknaden!

Aida Wondimu och Filippa Neves spenderar det mesta av sin med att hitta den perfekta sushin. På lördag tar de ledigt för att spela på marknaden och bjussar på en gosig höstmix med allt från sad till studsigt.

Ekologisk vinbar med Annibal-viner från Frankrike och Ymer från Sydafrika

Milner’s Fish and Chips levererar bland annat äkta brittiska Fish & Chips från deras prisvinnande meny.

M Creperie – Crepes with love.

BABAS Burgers and Bites är matfantasterna Kalle och Laurents food truck, aka gulddrakenominerade hamburgare.

FestiByn

De är tiomanna blåsbandet som skapar balluns vart de än går. Det är balkan, det är klezmer och det är 200% röj. När de inte härjar på klubbar eller festivaler landet runt driver de den omåttligt populära klubben vid samma fyndiga namn som bandet. Det blir fest på berget, fest i farstun och FestiByn!

 19:30 FestiByn

Jolanda den första var verksam i Egypten för tusentals år sedan. Jolanda den andra bodde i Gamla stan mot 1800-talets slut, och Jolanda den Tredje har ägnat sig åt häxkonst sedan 1983. Hon är känd i media som rikshäxan, och erkänns som fullvärdig häxa av såväl indianstammarna i USA som av mäktiga sibiriska schamaner.
På lördag gästar hon marknaden för korta och intensiva 20-30 minuters läsningar från 16:00.

Favoriten är tillbaka! Denna gång tar Bill med sig de allra finaste av Stockholms bortglömda cyklar och släpper dem för extra milda höstpriser. Cykelmarknaden har öppet 16:00-20:00 och hittas på gården framför Glashuset.

Välkommen till marknadens Oktoberfest! Vi samlar de godaste ölen vi vet, baren öppnar 16:00 och brassar fatöl hela vägen till 23:00. Som grädde på göttmoset har vi en ekologisk vinbar med finfina viner tillverkade av Nathalie på Chateau des Annibals. Laguppställningen ser ut såhär:
Spaten München
Erdinger
Carnegie 100-wattaren
Carnegie Luma Lager
Annibal-viner från Frankrike
Ymer från Sydafrika
Och superlokal bärs från Kungsbryggeriet i Nacka

 

 

Dags att piffa höst garderoben! Kom och fynda jackor, skor, stickat, skjortor, toppar, jeans, klänningar mm på Nobelberget Marknads Vintage Outlet. Vi säljer ut 6000 finfina plagg, allt ska bort!

60kr per plagg 16:00-19:00
40kr 19:00-21:00
20kr 21:00-23:00

Snart står du där. Burgare i ena handen, fatöl i den andra. Vännen din käkar ost och den tredje dansar till balkanband med en nygräddad crepe i handen. Det är Nobelbergets nattmarknad och ditt givna lördagshäng för kurrande magar.

Medverkande mataktörer (so far):
Indian Street Food
Babas Burgers
The Good Gringo
M Creperie
Pang Dumplings
Milner’s Fish and Chips
La Olita
Vivo Sthlm
Fogarolli

Två härliga som spelar mysig rnb och rap : )

Nya Carnegiebryggeriet har snickrat ihop en egen liten utebar lördagen till ära.

 

 

4 vänner som delar ett intresse för fermenterad dryck tillsammans med en stor del av Sverige. Kungsbryggeriet återvänder till marknaden med nya öler för de som är sugna på att dricka något gott till maten.

 

Den här listan fylls så fort vi bokar nåt nytt…